Werkwijze

Hoe ga ik te werk.

Eerst kom ik, na met u een afspraak te hebben gemaakt, bij u thuis. Op deze manier kan ik de hond in zijn vertrouwde omgeving zien en kan ik kennismaken maken met u en uw hond. Zo kunnen we ook beiden zien of het klikt met uw hond en mij, zodat het ook voor u vertrouwd voelt dat ik uw hond ga uitlaten. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat uw hond zich fijn voelt bij mij en het leuk vindt om met mij mee te gaan.
Vervolgens bespreken we het sleutelcontract, de voorwaarden en een vragenlijst. We kunnen deze vragenlijst samen invullen of dat u deze later invult en dan ondertekend aan mij terug geeft.

Er zijn verschillende wandelingen waar u uit kunt kiezen.

GROEPSWANDELING
Voor groepswandelingen kom ik uw hond op de afgesproken tijd bij u thuis ophalen. We rijden naar verschillende wandelgebieden waar de honden samen kunnen lopen, rennen, spelen en snuffelen. Ik ben dagelijks minimaal een uur met de honden aan het wandelen, dit is natuurlijk zonder reistijd. Het weer heeft geen invloed op de lengte van de wandeling, tenzij het gevaarlijk wordt. Er wordt alleen met kleine groepen van maximaal 6 honden gewandeld, want dat is veilig, overzichtelijk en er is voldoende aandacht voor uw hond. Voordat uw hond thuis komt maak ik hem handdoek droog en voorzie hem van water en krijgen ze wat lekkers.

INDIVIDUELE WANDELING
Voor individuele wandelingen kom ik uw hond op de afgesproken tijd bij u thuis ophalen en laat hem in zijn eigen omgeving uit tenzij anders is afgesproken. Deze wandelingen duren ca. 30 minuten. Daarna breng ik de hond weer naar huis en zorg voor vers water.

De voordelen van een individuele wandeling zijn: meer rust voor de hond en persoonlijke aandacht.
Dit kan zijn voor honden die niet goed samen gaan met andere honden of honden die snel last hebben van angst of stress en snel overprikkeld raken. Maar ook honden die niet los kunnen lopen of honden die al wat ouder zijn.

PUPPEN WANDELING
Voor de puppen wandelingen kom ik uw pup op de afgesproken tijd bij u thuis ophalen en laat hem in zijn omgeving uit. Deze wandeling is als richtlijn 5 minuten per levensmaand. Dit geldt van 2 tot 8 maanden. De pup gaat dus niet mee met de groepswandelingen tot hij 8 mnd oud is. Voor grotere rassen kan dit nog wat ouder zijn. Daarnaast wordt er nog een beetje met de pup gespeeld. De tijd die in totaal wordt doorgebracht is ongeveer 30 min.